EKO ONA maseczka i pelling do twarzy z węgla aktywnego, oczyszczenie i wygładzenie 60 ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 20,00 zł 20.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Węgiel aktywny - właściwości kosmetyczne

 

  • Węgiel aktywny doskonale sprawdzi się jako składnik kosmetyków do pielęgnacji cery trądzikowej, tłustej, mieszanej i zanieczyszczonej.
  • Delikatnie usuwa zrogowaciałe komórki naskórka, absorbuje nadmiar sebum, wspomaga usuwanie zanieczyszczeń, wygładza skórę i poprawia jej koloryt.
  • Posiada właściwości przeciwzapalne, jest łagodny dla skóry.
  • Węgiel jest naturalnym absorbentem - pochłania zanieczyszczenia nie tylko z powierzchni skóry, ale też z powierzchni zębów. Dzięki temu świetnie sprawdza się w pastach do zębów o działaniu wybielającym.

INCI: Carbon

 

Domowa maseczka na trądzik z węgla aktywnego — przepisy

Zamiast kupować dermokosmetyki z węglem aktywnym, możemy zrobić w domu maseczkę z węglem. Ponadto jej przygotowanie nie jest czasochłonne.

2 łyżeczki węgla aktywnego wystarczy połączyć z ulubionym hydrolatem lub  gęstym jogurtem naturalnym, a następnie  wymieszać w małej miseczce. Powstałą papkę nanosimy na policzek lub brodę i trzymamy przez ok. 10 minut. Jeśli nie wystąpi zaczerwienie lub podrażnienie skóry, możemy zastosować maseczkę na trądzik na całą twarz. Warstwa papki powinna być gruba, aby dokładnie pokryć wszystkie newralgiczne punkty.

Innym sposobem na przygotowanie maseczki węglowej na pryszcze jest wymieszanie dwóch składników — jednej łyżeczki sproszkowanego węgla aktywnego oraz jednej łyżeczki miodu. Mikstura powinna pozostać na twarzy przez co najmniej 10 minut, tak aby składniki wniknęły w skórę. Jej regularne stosowanie przynosi ulgę podrażnionej skórze, która jest rozjaśniona.

A może chcecie zrobić peeling z węgla aktywnego? To doskonały sposób na pozbycie się wągrów oraz redukcję krost.Dwie łyżeczki węgla aktywnego zalewamy łyżeczką przegotowanej wody. Jeśli papka jest zbyt wodnista, można dodać kolejną tabletkę węgla, a także łyżkę jogurtu naturalnego.

 

PAMIĘTAJ- że maseczka nie może zaschnąć na twarzy, możesz ją spryskiwać hydrolatem i nanosić na wilgotną twarz.

 

Dodatkowo możesz zamówić:

Niacynamid - właściwości kosmetyczne 10 ml- proszek

  • Witamina B3 - Niacymaid działa przeciwstarzeniowo
  • Niacynamid poprawia wygląd cery dojrzałej i starzejącej się. Stymuluje syntezę kolagenu i ceramidów, które stanowią podstawowy składnik cementu międzykomórkowego, zapewniającego integralność bariery skórnej. Już po 8 tygodniach aplikacji w stężeniu 4% zauważalna jest redukcja głębokich zmarszczek, bruzd oraz poprawa elastyczności skóry. Cera staje się gładka, jędrna i napięta.
  • Niacynamid rozjaśnia przebarwienia
  • Witamina B3 hamuje syntezę melaniny, a tym samym powoduje znikanie ciemnych plam pigmentowych. Sprawia, że cera staje sie gładka, promienna, rozświetlona, a zaczerwienienia skóry zostają zredukowane.
  • Witamina B3 Niacynamid nawilża i wzmacnia funkcję ochronną skóry
  • Niacynamid regeneruje uszkodzoną barierę skórną. Witamina B3 wspomaga organizm w tworzeniu lipidów i ceramidów, które są niezbędne dla funkcji ochronnej skóry. Skóra traci mniej wilgoci i staje się bardziej odporna na wpływy zewnętrzne.
  • Naicymaid działa przeciwzapalnie i przeciwtrądzikowo
  • Niacynamid poprawia ukrwienie skóry, działa przeciwzapalnie, zmniejsza ilość produkowanego łoju i redukuje zaniezczyszcenia. Już po 2 tygodniach terapii 2% niacynamidem dochodzi do poprawy wyglądu cery dotkniętej trądzikiem pospolitym. Skóra staje sie gładka, promienna, matowa, pory skóry zostają zwężone, a zaskórniki zredukowane.

Stężenie w kosmetykach
Niacyna w formie amidu kwasu nikotynowego jest wprowadzana do kosmetyków w stężeniu do 5%

INCI

Niacinamide  

Właściwości witaminy C 10 ml - proszek

  • Witamina C- kwas etyloaskorbinowy, dzięki swojej budowie, jest w stanie wniknąć w głębsze warstwy skóry. Dzięki temu, witamina wykazuje silne działanie depigmentacyjne i wybielające. Pomaga ograniczyć widoczność plam barwnikowych oraz chroni przed powstawaniem nowych. Dzięki silnym antyoksydacyjnym właściwościom chroni skórę przed działaniem wolnych rodników oraz ogranicza procesy fotostarzenia.
  • Wyjątkową aktywność potęguje dodatek witaminy E. Kwas etyloaskorbinowy stymuluje syntezę kolagenu oraz chroni naczynia krwionośne. Witamina C-kwas etyloaskorbinowy  polecany jest do pielęgnacji cer wrażliwych oraz dojrzałych.
  • Hamuje rozwój bakterii oraz wspomaga gojenie stanów zapalnych, dzięki czemu sprawdza się również w pielęgnacji cery trądzikowej.

INCI Ascorbic Acid 

Zalecany poziom aplikacji: od 5 - 20%

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl